This is the first messsage in a new thread.
2019-04-07 19:43:36
Venue: Tranbjerg Metropolitan Area
Hares: Kermit & Spiderman
Som I ved er hash en ret. Mere specifikt er det en blænding af forskellige ingredienser, typisk kartofler, kød og grøntsager (https://en.wikipedia.org/wiki/Hash_(food) ). Hvem er bedre egnet til at give en beskrivelse af sådan en hash end vores egen kartoffel-ekspert Harpo Hash?
Harpo startede oprindeligt som kartoffelskræller. Han blev så interesseret i de rodfrugter at han udvidede sine aktiviter til mad med kartofler, hvilket kulminerede i et madprogram på den danske version af The Potato Channel (TPC; nogle tror at han arbejder for TDC, men det er en misforståelse).
Dette afsnit af hans madshow tager os med til Tranbjerg, hvor en stor gryde allerede står og bobler. Mange slags kartofler er allerede samlet: Fynske kartofler, bjørnekartofler, en firkantet kartoffel, og så videre. Der er den svedige kartoffel, der plejede at fylde meget, men som nu også kommer i mindre størrelser. Hinnerup-kartoflen mangler: Den er faldet og blevet lidt for mør. Master chefen (MC) Hitman er der, sammen med hans assistenter Kermit og Spiderman.
Harpo kommenterer: "I dag skal vi lave kartoffel-hash, eller på engelsk 'potato hash'. Det giver afveksling at have mange forskellige slags kartofler i den. Men de forskellige slags kartofler skal behandles på forskellige måder, og det er kompliceret. Lad os se hvordan vores kokker klarer sig."
Harpo fortsætter: "I det japanske køkken er det velkendt at dyre har en bedre smag efter de har lidt. Det lyder utroligt, men det samme gælder kartofler. Selv om de virker som følelsesløse rodfrugter, kan de fornemme stress, varme, kulde, og bevægelse. Og tørke. Det mærker man i smagen. Lad os se hvordan vores kartofler bliver sat i bevægelse."
Om Harpo kan kommentere på kokkenes madlavningsproces. "Jeg synes at det er svært at kommentere på det. Når jeg betragter kartoflerne, må jeg godt nok sige at det er en vanskelig gruppe som de har forsamlet."
"Men jeg synes at de har begået en fejl ved at slippe to kartofler løs og at lade dem bage i et kvarter på melklatten der staves DSS uden at de får fugt. Ikke nok at de dehydrerer. Den hollandske kartoffel klarer sig - alle ved at det er en robust og smuk kartoffel - men bjørnekartoflen bekymrer mig. Når den ikke får fugt - helst noget med alkohol i- bliver den hurtigt sur. Jeg kan huske en gang hvor han blev helt sur og skulle smides ud sammen med Bloody kartoflen, som også var blevet smittet."
"Og hvad ser jeg der? Er den firkantet kartoffel sluppet væk? Det er også et stort risiko. Den kan godt suge fugt til sig. Så får den en dårlig indflydelse på de andre kartofler. Det sker så tit, selv os erfarne kokker!"
"Nu at vi har samlet kartoflerne igen, er det vigtigt at der kommer fugt på. Jeg foreslår en let alkoholisk drik, såsom øl, for at give dem fugt, og så en lidt tungere drik, såsom whisky, for at få lidt ekstra smag. (Desværre mangler også en anden ingrediens der ville have givet den smag: vores ægte Åbo snegl). Tilføj en lille smule kylling, ris og grøntsager. Så, nu er de klar til at blive kogt i gryden!"